top of page

Nieuws & Agenda

Schermafbeelding 2022-09-08 om 13.04.51.png
Schermafbeelding 2022-09-08 om 13.25.09.png

De gekke mieren van NYMA succesvolle crowdfunding

De gekke mieren van NYMA is een korte documentaire over hoe vrienden Bas, Bauke en Wimke met grootse ideeën een vervallen fabriekspand in een Nijmeegse arbeiderswijk ontwikkelen tot een bruisende werkplek voor 200+ creatieve makers.

Podcast #26 - Martijn Schinkel - Misschien wel de meest poëtische filmmaker van Nijmegen

Martijn Schinkel is misschien wel de meest poëtische filmmaker van Nijmegen. In deze 26e aflevering van 024/7 praat Joris van Meel met Martijn over staan op de schouders van Joris Ivens, over zijn Nijmeegse films Stille Kracht, de Lentloper en Lights Crossing en over zijn samenwerking met Rutger Hauer.

lentloper posterkopie.jpg
Suffering Matters

11 - 16 mei

De film de Lentloper is opgenomen in de competitie korte documentaire tijdens het International Architecture Festival in Barcelona!

01 augustus - 05 september

Op uitnodiging van Suffering Matters, een festival over pijn en lijden, maakte we de video-installatie Shouted self. Deze zal vanaf 1 augustus 2021 te zien zijn op het koor in de St. Stevenskerk in Nijmegen.

Shouted Self.jpg
lentloper shortcutz.jpg

1 augustus - 05 september

Shouted Self. Een video installatie voor het festival Suffering Matters. Voor de totstandkoming van deze installatie werkte Martijn Schinkel nauw samen met de in 2019 overleden acteur Rutger Hauer.

Contact

14 maart 2021

Live uitzending van de uitreiking van de jaarlijkse Mr. Zee awards tijdens het Shortcutz gala 2021 waarvoor de Lentloper liefst 2 noominaties mocht ontvangen. Voor beste experimentele film en beste cinematografie!

Contact
Nieuws: Nieuws
bottom of page