top of page

Het Derde Beeld

Filmmaker Martijn Schinkel

"Als twee beelden een derde oproepen."

Martijn Schinkel_Director.jpg

Biografie

Martijn Schinkel (1971) studeerde in 1999 af aan de Nederlandse Film Academie te Amsterdam als speelfilm regisseur. Na zijn afstuderen richtte hij Het Derde Beeld op en heeft hij zich gespecialiseerd in de korte film. Hij maakt naast opdrachtfilms ook vrij werk als filmkunstenaar. Zijn werk typeert zich als visueel sterk waarbij de filmbeleving voorop staat.

'Het derde beeld' is mijn uitgangspunt. Als twee beelden naast elkaar geplaatst worden roepen zij meestal een derde op. Als toeschouwer proberen we onbewust een relatie tussen die twee beelden te leggen. Het beeld dat zich vormt in onze gedachte noem ik het derde beeld. Het is juist die kracht die onze verbeelding aanwakkert.

laurels breed.jpg

Films zonder grenzen

Gewaardeerd in binnen en buitenland

'Ik vind het belangrijk de grammatica van film te benaderen als een waar ambachtsman. Er kan alleen sprake zijn van 'Great storytelling' als een maker de grammatica van de filmtaal verstaat en juist kan toepassen. Die kennis en kunde resulteert in films die voorbij de registratie gaan en een beleving op zichzelf worden. Een idee in beeld brengen is één, een idee verfilmen is de ware kunst. Een kunst die de toeschouwer mee kan nemen, kan raken om vervolgens weer los te laten in het hier en nu.'

laurels banner web.jpg

"Startend vanuit de nauwkeurige observatie richt ik mij op het ‘verdichten’ van de werkelijkheid. "

Martijn Schinkel

Window to the World

Portfolio

"Het is voor mij een uitdaging om het filmmaken vanuit veel verschillende perspectieven te benaderen. Hoewel mijn films vaak een eigen en herkenbare signatuur hebben, vraagt elk verhaal om zijn eigen vorm. Dat levert dan ook heel diverse en uiteenlopende films op."

Contact opnemen

Winselingseweg 14
6541 AK Nijmegen

06-30757266

Bedankt voor de inzending!

bottom of page